Hopp til hovedteksten
Aarsyngel_lodde_red1_nett.jpg

Mye loddeyngel i Barentshavet

Årets årsklasse med loddeyngel er blant de største som er registrert. Den er nesten like tallrik som de to sterkeste årsklassene som hittil er registrert. Det kan love godt for loddebestanden i årene som kommer.

les mer
Nise

Har fått nok niser – stanser innsamling

– Vi har fått nok niser til prosjektet vårt. Derfor stanser vi innsamlinga av dyr som har blitt tatt som bifangst, sier havforsker Ulf Lindstrøm. Samtidig blir det slutt på å betale dusør for niser fra og med 15. oktober.

les mer
Blåskjell

Blåskjell spiser større biter av mikromaten

Blåskjellene blir først gode til å fange maten rundt seg når det er snakk om partikler på 10 mikrometer og over. Funnet bryter radikalt med oppfatningen om at blåskjellene nytter alle matpartikler over 4 mikrometer, og har stor betydning for hvor mye blåskjell vi kan produsere på bærekraftig vis. 

les mer

Hummere

I fokus: Klart for hummer-tv igjen

Havforskningsinstituttet sender nå direkte fra en hummerteine i Flødevigen ved Arendal.  Hummerfisket startet 1. oktober, og nå kan du følge med på om det går inn noen hummere i vår teine

Vi har rigget oss til med nattbelysning, slik at du kan følge med hele døgnet. Klikk deg inn på saken og finn live-kameraet.

les mer
Rognkjeks. Foto: Ø. Paulsen

Funnet merket eller uvanlig fisk?

Observasjoner av fisk: Sett fiskefunnene dine i Artsdatabanken

Funnet en merket fisk eller krabbe? Informasjon om hva du bør gjøre
 

Bilde-3-Torskelarve_180.jpg

Ukens spørsmål


Spør en forsker

Her kan du stille spørsmål til forskerne våre.