Hopp til hovedteksten
Lofoten

Dispergeringsmiddel er ikkje nødvendigvis negativt for overlevinga til fiskeegg og fiskelarvar

Modelleringsstudiar tyder på at bruk av dispergeringsmiddel etter oljeutslepp ikkje gir dramatiske utslag for fiskeegg og fiskelarvar. 

les mer
Parisvatnet

Feltstasjon Parisvatnet legges ned

Havforskningsinstituttet har vedtatt at feltstasjon Parisvatnet utenfor Bergen skal legges ned. Den biologiske produksjonen er avviklet eller overført til de andre stasjonene.

les mer
ID-foto_av_knolhval.jpg

Har du hvalbilder? Send oss en kopi!

Hvaleventyret utenfor Troms har ført til at det finnes rekordmange bilder av knølhval. Havforskningsinstituttet tar gjerne mot en kopi dersom du har bilde av undersiden av halefinnen til en knølhval.

les mer
Underskrift på avtale

Viktig samarbeid i sør

Havforskningsinstituttets direktør, Tore Nepstad, har vært på Sørlandet for å undertegne et viktig samarbeidsprosjekt med Universitetet i Agder. Sammen med rektor på universitetet, Torunn Lauvdal, undertegnet de to avtalen som er viktig for utviklingen av marin forskning langs Skagerrakkysten og i Nordsjøen. Samarbeidet er også viktig for den kommende søknaden om å bli et senter for fremragende forskning.

les mer
Deltakere

CRISP-konferansen på Youtube

Senter for miljøvennlig fangst, CRISP, arrangerte sin første teknologikonferanse i Bergen 11. november. Nå er mange av foredragene på denne konferansen tilgjengelig på Youtube.

les mer
Einar Helge Meløysund

-Vi skal følge opp

Godt over hundre mennesker hadde tatt turen til Havforskningsinstituttets kantine for å snakke om pelagiske ressurser den 2. desember. Representantene fra næringen var absolutt i flertall i et møte med god tone og mange konstruktive innlegg. 
 
les mer

Arrangementer

Prosjekter

Forskningsprosjekter med egne nettsider: Prosjekter

Kunngjøringer

Her finner du aktuelle tilbudsforespørsler på leie og innkjøp av fartøy: Tilbudsforespørsler
 


Marin forsøpling

I fokus: Marin forsøpling – et lokalt og globalt problem

Mer enn 70 prosent av jordens overflate er dekket av hav. Havet har til alle tider vært et viktig område for høsting av mat, men det har dessverre også vært benyttet som søppelfylling. Spesielt den enorme økningen av plastprodukter de siste 10-20 årene

gjør at mange forskere nå skrur på varsellampene. En enkelt plastflaske på avveie vil påvirke havet negativt i rundt 400 år fremover. Marin forsøpling har blitt en betydelig miljøutfordring.

les mer
Rognkjeks. Foto: Ø. Paulsen

Funnet merket eller uvanlig fisk?

Observasjoner av fisk: Sett fiskefunnene dine i Artsdatabanken

Funnet en merket fisk eller krabbe? Informasjon om hva du bør gjøre
 

Bilde-3-Torskelarve_180.jpg

Ukens spørsmål


Spør en forsker

Her kan du stille spørsmål til forskerne våre.