Hopp til hovedteksten
Statsministeren opnar Norsk havlaboratorium

Tidenes teknologitur på Marineholmen

På under ein time fekk statsminister Erna Solberg med seg det aller siste innanfor marin overvakingsteknologi. Aldri før, og neppe igjen, vil så mykje avansert havforskingsutstyr vera samla på ein plass som då statsministeren opna Norsk havlaboratorium på Marineholmen. 

les mer
Makrellvideo

Digital bestandsoversikt med 100 arter

Havforskningsinstituttet publiserer nå en bestandsoversikt – database – med informasjon om alle bestandene vi overvåker og gir råd på. Oversikten opplyser om forvaltningsmålene som er fastsatt av Fiskeridirektoratet, eventuell rødlisting og annen relevant informasjon.   

les mer
Marin observasjonsmetodikk

Åpner Norsk havlaboratorium

Det meste som finnes av topp moderne marin overvåkningsteknologi er nå samlet på ett brett. Havforskningsinstituttet og Universitetet i Bergen satser på felles fasiliteter og et felles løft for samarbeid og innovasjon i de romslige lokalene på Marineholmen.      

les mer

Lakselus

I fokus: Lakselus

Lakselus er den vanligste parasitten på oppdrettslaks, og det største sykdomsproblemet i næringen. I flere år er lakselus behandlet med orale midler samt badbehandling.

Overvåking av lakselus viser at omfanget øker klart, og at lusa i noen tilfeller er blitt resistent mot den foretrukne behandlingsmetoden.

les mer
Rognkjeks. Foto: Ø. Paulsen

Funnet merket eller uvanlig fisk?

Observasjoner av fisk: Sett fiskefunnene dine i Artsdatabanken

Funnet en merket fisk eller krabbe? Informasjon om hva du bør gjøre
 

Bilde-3-Torskelarve_180.jpg

Ukens spørsmål


Spør en forsker

Her kan du stille spørsmål til forskerne våre.