Hopp til hovedteksten

Spør ein forskar

Har du spørsmål om livet i havet? Send spørsmålet ditt til oss, så vil forskarane våre forsøke å gi deg svar.

Dyr på grunt vann

Ormer innkapslet i slimposer

Under slukfiske i saltvann fra land fikk jeg opp en manetlignende skapning som i stedet viste seg å bestå av mange sammenknyttede, slimaktige og avlange poser med brune ormer inni. Hva kan dette være? Tok noen bilder med mobilen som jeg kan sende dere.

Les svaret

Mystisk lang svart makk i sjø.

På Hundvåko i veka som var, flytta vi noen steinar. Noen timar seinare, utpå kvelden, såg vi to lange (ca. 2 meter) svarte, tynne makkar. Dei var som skolisser, men veldig lange. Ein krabbe kom nær den eine og då krølla han seg brått sammen til ein rull, ellers var det berre små , sakte rørsler. Den eine såg ut til å krypa ned i sanden. og morgonen etter var dei borte. Eg har aldri sett slikt før, og lurer på kva det kan vera. Helsing ei 68 år gamal dame som snorkler litt no og då.

Les svaret

Kråkebolleinvasjon i Lindesnes???

Hei! Vi ferierer hver sommer ved sjøen i Lindesnes. I år er det fryktelig mange små kråkeboller utenfor brygga. Flere hundre på få kvadratmeter. Ser ut til at dem har rensa bunnen for sjøgress og annet. Har hørt om kråkebolleinvasjon i Nord-Norge og at det ikke er en positiv ting. Hva kan ha skjedd? Er det normale svingninger?

Les svaret