Hopp til hovedteksten
Utskriftsvennlig versjon

Bruk av informasjonskapsler

De aller fleste nettsider benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Havforskningsinstituttets nettjenester benytter seg av informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden, slik som valgt språk, båndbredde eller favorittsted, og gir oss statistikk som vi benytter for å gjøre nettsidene våre bedre for publikum. Vi benytter aldri informasjonskapsler til å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet.

For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Ved å benytte nettjenester fra Havforskningsinstituttet samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt for å legge til informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir lagt til.

Her kan du lese mer om hvordan du kan trekke tilbake ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler

Les mer om hvordan du sletter informasjonskapsler i din nettleser