Hopp til hovedteksten
Teknologi
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Fornøyd med 20 ekstra millioner til utrustning av forskningsfartøy

Direktør Sissel Rogne er svært fornøyd med at regjeringen foreslår 20 millioner kroner til utrustning av forskningsfartøyene i revidert budsjett.

Norge har to forskningsfartøy under bygging, ”Kronprins Haakon” som er isgående skal gå i nord, mens ”Dr. Fridtjof Nansen” skal brukes til utviklingsarbeid og kommer til å gå mye på kysten av Afrika. Den øvrige skipsparken er i ferd med å dra på årene. Den gamle ”Dr. Fridtjof Nansen” som er 25 år gammel hentes hjem og skal erstatte et enda eldre fartøy. Samtidig er det stort behov for å oppdatere eksisterende utstyr på båtene og utruste dem for å følge med i den teknologiske utviklingen slik at vi kan levere bedre bestandsestimater.
 
- Det er derfor svært gledelig at det foreslås ekstra midler til utrustning av fartøyene våre. Det er mange gode formål i så måte disse pengene kan brukes til, sier direktør Sissel Rogne ved Havforskningsinstituttet. 
Hun håper at investering i nytt utstyr på båtene også kan stimulere norsk næringsliv og vil komme tilbake til den konkrete prioriteringen senere.  
 
- Godt utstyr og bruk av den nyeste teknologien er viktig for marin forskning. Jeg forventer at opprustningen av forskningsfartøyene våre vil hjelpe til mer presise bestandsberegninger og en mer kostnadseffektiv toktgjennomføring, sier fiskeriminister Per Sandberg.