Hopp til hovedteksten
Fra opptak til episoden om Stillehavsøsters på Hui
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet
Utskriftsvennlig versjon

Følg tv-serien «Havforskerne»

Forskere fra Havforskningsinstituttet blir denne vinteren å se på tv. I dag slippes første episode i dokumentarfilmserien, der en for første gang kan følge den spennende hverdagen til mange av våre forskere. 

Serien skal i første rekke gå på TV Agder og flere andre lokal-TV nettverk. Men den blir også tilgjengelig «on demand» på vår YouTube kanal, slik at du kan se episodene når du vil. Episodene blir lagt til fortløpende etter som de har premiere på tv. Den første er allerede tilgjengelig på denne linken, eller du kan se den her:

Det er havforskerne i Flødevigen som produksjonsselskapet Media Service AS har fulgt i 2015. De er vant til å være i mediene, men aldri før har noen fulgt feltarbeidet og forskernes hverdag så tett og over så lang tid. Teamene i "Havforskerne" spenner vidt. Her vil seerne få innblikk i alt fra hummer, torsk og ørret til stillehavsøsters, spøkelsesfiske, silda i Landvikvannet og vannkvaliteten i Skagerrak.

Opptakssituasjon fra Blindleia i november
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet

Omfattende produksjon
Serieskaperne har lagt ned 600 timers arbeid i produksjonen, Gjennom åtte programmer får seerne et unikt innblikk i hvordan arbeidet foregår ved Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Flødevigen utenfor Arendal. - Havforskerne har en kjempespennende hverdag og er knallgode formidlere. Dette har lenge vært overmodent å lage TV på, sier Tore Jonssen i Media Service, som eier og driver TV Agder. Han lover både utfordringer, overraskelser, humor og drama i serien.

Opptakssituasjon fra Blindleia i programmet om torsk
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet

Spennende formidling
Serien er finansiert av Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norges Forskningsråd og retter seg spesielt mot unge. -«Havforskerne» er et av de  mest spennende kommunikasjonsprosjektene vi noensinne har vært med på, sier kommunikasjonsrådgiver Espen Bierud ved Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen. - Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte for folk flest, og barn og ungdom spesielt, å lære om den spennende forskningen vi gjør i havet.