Hopp til hovedteksten
Notkast
Notkast med sild under pumping
Foto: Aud Vold
Utskriftsvennlig versjon

Snurper sammen kunnskap om pelagisk fiske

Forskning innen pelagisk fiskeri skjer i mange små prosjekter som det er god sammenheng mellom. På et seminar for den pelagiske flåten på Flesland 15. desember samles og presenteres denne kunnskapen. Nå er seminarprogrammet klart.

- Det blir siste nytt fra forskningsfronten, en ny vri der vi ser på helheten i den pelagiske prosesslinjen på flåtesiden og det blir pauseprat med demonstrasjoner av nye ideer og teknologi, lover arrangørene som er Fiskeri- og Havbruknæringens Forskningsfond i samarbeid med Fiskeridirektoratet, Havforskningsinstituttet og SINTEF.

Helheten fra stim til lossing

Seminaret omhandler prosesslinjen for pelagisk notfiske fra stimen identifiseres til fangsten losses. 
 
- Vi skal belyse elementer i fangstprosessen som er viktige både for forvaltningen og for den enkelte næringsutøver, og se dette i en helhet som ikke tidligere har vært presentert på et seminar. Blant annet omfatter dette fangstkontroll under fiske og problemstillinger rundt slipping som har vært et skjæringspunkt hvor det har vært utfordrende å finne gode løsninger, sier arrangørene. Hva som påvirker kvaliteten på fiskeråstoffet er også et sentralt tema, sier Aud Vold som er med på å arrangere seminaret.