Hopp til hovedteksten
Sjotre og blomkalkoraller pa grus av Lophelia
Foto: Mareano/Havforskningsinstituttet
Utskriftsvennlig versjon

Koraller og isfjellpløyespor i fokus

Nye resultater fra områdene som er kartlagt i Barentshavet og Norskehavet kommer i fokus på MAREANO sin Brukerkonferanse 1. november.

"Gassoppkommer og isfjellpløyespor i verdens reneste spiskammer" er tittelen på foredraget der resultatene fra Barentshavet skal presenteres. Fokus kommer til å være på et område sørøst i Barentshavet, også kjent som "tidligere omstridt område", som ligger nær grensen mot Russland.

Ployemerker og pockmarks
Foto: Kartverket/MAREANO

I dette området er den myke havbunnen i det sørøstlige Barentshavet preget av pløyespor fra isfjell og pockmarks og danner et høyproduktivt miljø der byttedyr for fisk trives.

Også resultatene fra Norskehavet beskrives i det eget foredrag. Det har fått tittelen "Koraller, morenerygger og en vulkan" og beskriver det forskerne observerte da de undersøkte et område utenfor Mørekysten. Kartleggingen i dette området begynte i fjor og var de første undersøkelsene i regi av MAREANO som er gjort så langt sør. I år har kartleggingen i Norskehavet fortsatt, og ikke uventet er det funnet et variert bunnlandskap og rikt dyreliv.

Vulkan
Foto: NGU/MAREANO

Foredragene der resultatene blir presentert, blir holdt av Kartverket, Norges geologiske undersøkelse og Havforskningsinstituttet som samarbeider om MAREANO-kartleggingen.

I tillegg til disse foredragene, blir det innlegg av inviterte foredragsholdere.

Mer om konferansen:

Les mer om