Hopp til hovedteksten
På Brennholms bro
Prins Charles (til venstre) og kong Harald fant seg godt til rette i kapteinsstolene på broen på ”Brennholm”.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Innholdsrik time med prins Charles og kong Harald

Sorteringsrister til trål, videoovervåkning av fisken som går i trålposen og de siste nyvinningene innen ekkolodd og sonarer var blant temaene da prins Charles og kong Harald avla Havforskningsinstituttet en timeslang visitt.

Instituttet skulle gjerne invitert følget om bord i et av våre egne forskningsfartøyer når prins Charles ytrer ønske om å komme på besøk. Men siden de er ute på tokt, ble ringnotbåten ”Brennholm” et godt alternativ. Den er like godt utstyrt med ekkolodd til forskningsformål som instituttets egne båter og blir fra tid til annen leid inn til forskningsoppdrag. God plass er det også, noe som kommer godt med når det kommer britisk prins og norsk konge om bord med følge og presse på slep. I løpet av besøket ble det gitt et innblikk i samarbeidet Havforskningen har med næringsaktører for å utvikle ny teknologi for mer miljøvennlig fangst.
 
- Det er veldig flott at prinsen viser interesse for forskningen vår og den norske tilnærmingen til en bærekraftig forvaltning, sier administrerende direktør Tore Nepstad ved Havforskningsinstituttet.

Velkomst

Reder og kaptein på "Brennholm", Lars Einar Sandtorv, tar imot prins Charles og kong Harald.

Foto: Kjartan Mæstad

Sorteringsrist

I et stort rom i baugen på ”Brennholm” var det plass til å spenne opp en bit av en trål og vise hvordan en sorteringsrist brukes til å velge bort uønsket fangst. Fra venstre: Forsker John Willy Valdemarsen, prins Charles, kong Harald, adm. dir. Tore Nepstad ved Havforskningen og adm. dir. Johannes Nakken ved Sildesalgslaget.

Foto: Kjartan Mæstad

Oversikt

Havforskningsdirektør Tore Nepstad ønsker velkommen.

Foto: Kjartan Mæstad

Ekkolodd og sonarer

Forsker Egil Ona (nærmest) gir prins Charles og kong Harald et innblikk i den siste utviklingen innen multistråleekkolodd.

Foto: Kjartan Mæstad

Går i land

Prins Charles og kong Harald forlater ”Brennhom” etter en innholdsrik time.

Foto: Kjartan Mæstad

Brennholm

Ringnotsnurperen ”Brennholm” til kai ved Bryggen.

Foto: Kjartan Mæstad