Hopp til hovedteksten
Åsmund Bjordal
Forskningsdirektør Åsmund Bjordal.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Et flaggskipsprogram i FAO

North Atlantic Seafood Forum som holdes i Oslo denne uken samarbeider i år med FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). FAO trekker frem Nansenprogrammet som et av sine flaggskipsprogram.

Med samarbeidet med FAO utvider North Atlantic Seafood Forum (NASF) horisonten og inkluderte en avdeling som tok for seg muligheter innenfor fiskeri og havbruk i Afrika. Dette brakte delegasjoner fra flere afrikanske land til Tigerstaden sammen med flere representanter fra FAO.
- NASF er en god plattform for å få en oppdatering på ulike områder, sa Audun Lem i FAO og pekte på at Afrika vil bli den raskest voksende regionen innen fiskeri og oppdrett.

Lang erfaring

Mens det var flere deltakere på NASF som gjerne lukter på muligheter til å etablere virksomhet i Afrika, har Havforskningsinstituttet allerede høstet mye erfaringer gjennom Nansenprogrammet og driften av forskningsfartøyet ”Dr. Fritjof Nansen” som har kartlagt fiskeribestander for flere afrikanske land både på østkysten og vestkysten de siste 20 årene. Forskningsdirektør Åsmund Bjordal fortalte hvorfor vi har lykkes med arbeidet med Nansenprogrammet.

Ny båt?

- Dette er et flaggskipprogram for FAO, sa assisterende adm.dir. Arni M. Mathiesen i FAO.
Også fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen trakk frem Nansenprogrammet som et eksempel på vellykket internasjonalt samarbeid, mens statssekretær Ingrid Fiskaa i Utenriksdepartementet også var opptatt av fremtiden.
- Vi ser nå på muligheten til å bygge en ny og mer moderne båt, sa hun på NASF i dag.

Les mer om Nansenprogrammet.