Hopp til hovedteksten
Nettsidene til MEA
Utskriftsvennlig versjon

Søker status som Senter for fremragende forskning

Havforskningsinstituttet søker Norges Forskningsråd om status om Senter for fremragende forskning innen økosystemakustikk.

- Det ble jobbet hardt frem mot fristen 8. juni med å få søknaden ferdig. Det var en hektisk øvelse der de siste opprettinger og vedleggsdokument skulle klargjøres i siste liten etter at jeg hadde reist på tokt, sier prosjektleder Olav Rune Godø.

Knallhard konkurranse

Senter for økosystemakustikk er det norske navnet på prosjektet, Marine Ecosystem Acoustics (MEA) på engelsk. Ifølge Godø er målet med å samle nasjonal og internasjonal ekspertise på undervannsakustikk å bli like gode som hvalen til å bruke lyd til å ”se” under vann.

- Vi har satt sammen et konsortium av institusjoner som er komplementære til oss selv. Dette gjør prosjektet spennende og også konkurransedyktig,  sier Godø.

Prosjektlederen er godt fornøyd med søknaden som ble sendt inn. Nå er det bare å vente på Forskningsrådets behandling.  Det er 138 andre som har meldt seg på i konkurransen om å bli senter for fremragende forskning (SFF) som medfører både status og flere millioner kroner årlig i støtte i ti år.

Neste år er tiden omme for 13 av Norges 21 SFFer. Men det er ingen automatikk i at det dermed blir opprettet 13 nye sentre. Det kommer an på kvaliteten på søknadene, meldes det fra Forskningsrådet.

Olav Rune Godø

Olav Rune Godø

Dyktige partnere

Havforskningsinstituttet nådde ikke opp forrige tildelingsrunde selv om vi var blant de få som kom til andre runde. Nå krysser Godø fingrene og håper at alle gode ting er to denne gangen.

- Vi har etablert en forbedret søknad med et sterkere konsortium enn forrige gang og har selvsagt stor tro på at det skal gå vår vei denne gangen. En stor takk til alle som har bidratt!, sier ham.

Omtrent samtidig med at søknaden ble sendt inn, var også prosjektnettsidene til MEA operative. I første omgang på engelsk. Det arbeides med norskversjonen.

Med i MEA er Universitetet i Bergen, Christian Michelsen Research, Forsvarets forskningsinstitutt, Kongsberg Simrad, Woods Hole Oceanographic Institution, Massachusetts Institute of Technology og Princeton University.