Hopp til hovedteksten
Miljøpris for sorteringsrist
Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, fiskeridirektør Liv Holmefjord og styreleder Valter Rasmussen i Sør-Norges Trålerlag.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Miljøpris for sorteringsrist

Sør-Norges Trålerlag og styreleder Valter Rasmussen fikk Fiskeridirektoratets Miljøpris for 2010 for arbeidet med sorteringsrist i fisket etter kolmule og øyepål som Havforskningsinstituttet har vært med på å utvikle.

Av Kjartan Mæstad

Prisen ble utdelt av fiskeridirektør Liv Holmefjord og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen under fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim i dag.

- Et hovedproblem i Nordsjøen er det enorme utkastet av fisk. Utfordringen er derfor å få på plass et utkastforbud i hele Nordsjøen på lik linje med det vi har i Barentshavet, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Trålerlagsleder Valter Rasmussen takket blant annet Havforskningsinstituttet for bidraget til utviklingen av sorteringsristen. Han får ros i retur.

- Sør-Norges Trålerlag har vist en flott innstilling til dette fra dag en. Når vi har kommet med nye ideer, har de tatt tak i dette med en gang og ikke klaget på kostnadene, sier forsker Bjørnar Isaksen som har jobbet med utvikling av sorteringsristen i 10 år. Først ble den utviklet for sildefiske i Vestfjorden, så tilpasset kolmulefiske i Nordsjøen før den i år ble tatt i bruk også i tråling etter øyepål.