Hopp til hovedteksten
Landskap
Utskriftsvennlig versjon

Tar mannen, ikke ballen

Havforskningsinstituttet har arbeidet med problemstillinger knyttet til Olje – fisk problematikk i mange tiår. Vi har bidratt med vår kunnskap og gitt våre råd til myndighetene basert på resultatene fra vår omfattende forskning og overvåkning.

Uttale til oppslag i VG 15.04.2010

Det har lenge vert kjent at Havforskningsinstituttet, med den kunnskap vi har, ikke tilråder at det åpnes for pertoleumsvirksomhet i de viktige gyte- og oppvekstområdene for fisk i Lofoten, Vesterålen og på Mørebankene. Lederen for vårt olje-fisk program, Erik Olsen, er en av de som, naturlig nok, i størst grad har frontet Havforskningsinstituttets råd i denne saken.

De siste året har vi sett en rekke eksempler på at de som ikke er enige med Havforskningsinstituttet i denne saken har skjerpet sin retorikk. Vi har ingenting i mot å delta i en god debatt og vi er opptatt av at all kunnskap skal legges til grunn når våre politikere skal ta sin beslutning. Derfor synes vi det er ille når VG gjør sitt beste for å frata en av våre fremste eksperter sin troverdighet – basert på hans medlemskap i et av regjeringspartiene. Det er å ta mannen, ikke ballen – i andre sammenhenger gir det rødt kort.

Havforskningsinstituttets rådgiving bygger på omfattende forskning og overvåking, og er den best tilgjengelige kunnskap vi har. Faglig integritet er et "must " for alle forskningsmiljøer, det er basis i all vår virksomhet.