Hopp til hovedteksten
barentshavet.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Faglig grunnlag for forvaltningsplanen for Barentshavet – Lofoten

Havforskningsinstituttet, Kystverket og Norsk Polarinstitutt inviterer til pressekonferanse med presentasjon av rapporten om det faglige grunnlaget for oppdateringen av forvaltningsplanen for Barentshavet – Lofoten. Rapporten overleveres miljøvernminister Erik Solheim om bord på forskningsfartøyet ”G.O Sars” i Bodø 15. april klokken 13 til 15. Rapporten vil være tilgjengelig på våre nettsider fra kl. 13.00.

Rapporten er utarbeidet i fellesskap av Faglig forum, Overvåkingsgruppen og Risikogruppen for Barentshavet – Lofoten. Lederne for hver av disse gruppene vil ha en kort innledning før ministeren får overlevert rapporten.

Pressekonferansen var opprinnelig planlagt på ”Johan Hjort”, som har fått skade på propellen og må på verksted. Vi er glade for å ha fått ”G.O. Sars” som erstatter. Mye av datainnsamlingen som ligger til grunn for faglig forums rapport er hentet inn med dette fartøyet, blant annet på en rekke MAREANO-tokt. Fartøyet er Havforskningsinstituttets største og nyeste fartøy, og har mye bedre plass. Vi inviterer derfor også relevante organisasjoner til å overvære fremleggelsen med en representant.

Når:               15. april kl 1300 – 1500.
Hvor:              Forskningsfartøyet ”G.O.Sars” ved Løvoldkaia i Bodø.
Påmelding:  Innen 13. april kl. 1400.  
Til:                  Elin Vinje Jenssen, elin.vinje.jenssen@npolar.no.
                        Norsk Polarinstitutt

Skulle det bli flere påmeldinger enn plassen tillater, vil prinsippet først til mølla gjelde.
 

Se også