Hopp til hovedteksten
bilde2gif350.gif
Utskriftsvennlig versjon

Unge forsker på forskning

35 sjetteklassinger fra Ytre Arna skule besøkte Havforskningsinstituttet onsdag 5. september som en del av opplegget til Forskningsdagene 2007.

Tema for Forskningsdagene i år er Polaråret og skoleprosjektet ved Havforskningsinstituttet har tittelen ”Forske på forskning”. Deler av det elevene fra Ytra Arna lærte under besøket på Havforskningsinstituttet, skal de bruke til å lage et skoleprosjekt. Det skal de presentere under hovedarrangementet til Forskningsdagene 2007 i Bergen, som går av stabelen på Festplassen fredag 21. og lørdag 22. september.

Sjetteklassingene fikk innføring i ulike forskningsaktiviteter på Havforskningsinstituttet. Egil Ona fortalte om mengdemåling av fisk. Elevene fikk prøve å telle enkeltfisk på en utskrift fra et ekkolodd. De fikk også demonstrert hvordan støy fra fartøyene høres ut under vann, og de ble vist hvordan moderne sonarer brukes til å lete etter fisk.

bilde2gif350.gif

Plankton er tydeligvis et interessant tema.

Etter en kort visitt i kantinen, der noen av elevene satte pris på steinbitburgerne de fikk, fortsatte programmet med en innføring i klimamålinger og klimaendringer med Lars Asplin. Cecilie B. Årnes tok for seg viktigheten av plankton og forklarte hvorfor det er viktig å forske også på dette.
Arnaelevene avsluttet byvisitten med å ta ”Beffen” over Vågen og et besøk på Norges Fiskerimuseum. Her fortalte Bjørn Djupevåg om gammel fangstteknologi og redskap.

Les mer om Forskningsdagene i Bergen