Hopp til hovedteksten
skoledag350.gif
Utskriftsvennlig versjon

Havforskningsinstituttet deltar på Forskningsdagene

Fredag 21. og lørdag 22. september markeres Forskningsdagene med arrangementer over hele landet. Havforskningsinstituttet deltar både i Bergen, Arendal og Tromsø.

Klokken 1400 lørdag entrer forsker Øystein Skagseth talerstolen på Festplassen i Bergen for å fortelle om klimaendringenes påvirkning på Golfstrømmen. En time senere er det forsker Svein Iversen som informerer om vinterens tokt med forskningsfartøyet ”G.O. Sars” til Sørishavet i forbindelse med Polaråret.

skoledag350.gif

Fra Forskningsdagene 2006.

Men allerede fredag er det full aktivitet på Festplassen i Bergen. Da er byens 6. klassinger invitert til skoledag. Målet er å vekke nysgjerrighet og interesse for forskning og kunnskap gjennom eksperimenter og demonstrasjoner. Mange undervisnings- og forskningsinstitusjoner er til stede for å gi innblikk i hva de holder på med.

Forskere ved Havforskningsinstituttets faggruppe Oseanografi stiller ut en glider for å vise hva som brukes til innsamling av data. De viser også en dataanimasjon av temperatur- og isvariasjonene i Barentshavet. Gjennom eksperimenter kan de unge vitebegjærlige også lære mer om tetthet og saltinnhold i vann.

Havforskningsinstituttets "forskningsstasjon" og de andres stasjonene på Festplassen er åpne for publikum lørdag fra klokken 1000 til 1400.
 

Tirsdag klokken 1200 i Arendal rådhus holder forskerne Odd Aksel Bergstad og Tone Falkenhaug ved Havforskningsinstituttets forskningsstasjon i Flødevigen foredrag under tittelen ”Dypere enn lyset: Om dyphavsdyr og dypvannsforskning i Atlanterhavet”. Førstnevnte deltar også på Vitenskapskafe i Oslo arrangert av Stiftelsen Ungdom og Forskning på onsdag kl. 17.

 

 

kontaktperson

Anette Karlsen918 29 845

I Tromsø:
Torild Johansen77 60 97 10
948 78 363

les mer

Unge forsker på forskning

Forskningsdagene i Bergen

Glider - et "glidefly" i havet

Les mer om Forskningsdagene
~ i Tromsø