Hopp til hovedteksten
gosars_350.jpg
Utskriftsvennlig versjon

"G.O. Sars" går mot Sørishavet

I dag blir det arrangert avskjedsseremoni for forskingsfartøyet G.O. Sars som i ettermiddag legg frå kai for å dra på tokt i Sørishavet. Både administrerande direktør Tore Nepstad og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen skal delta på seremonien. Toktet skal vare i eit halvt år, og gir forskarane som skal vere med sjansen til å forske både på krill og andre delar av økosystemet i Antarktis

I formiddag blir det arrangert eit presseseminar der journalistar i både lokale og nasjonale media får informasjon om det som skal skje på toktet. Klokka 1430 vil gjestar frå universitet, høgskular, kommune og fylkeskommune gå om bord i ”G.O. Sars” der det vert arrangert mottaking og omvisning. Klokka 1500 er det tid for sjølve avskjedsseremonien som blir arrangert på Nykirkekaien. Både administrerande direktør Tore Nepstad og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen vil holde tale i samband med seremonien. Klokka 1530 legger ”G.O. Sars” frå kai.

Toktet til Antarktis blir arrangert som ein del av Det internasjonale polaråret der Havforskingsinstituttet er involvert i fleire prosjekt både i Antarktis og Arktis.

 

kontaktpersonar

Kari Østervold ToftKommuniaksjonsdirektør
55 23 85 38
91 38 06 29

Kjartan Mæstad
kommunikasjonsrådgiver
55 23 84 28
958 08 470

les meir

~om toktet
~om Antarktis