Hopp til hovedteksten
NF190.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Havforskningen på Nor-Fishing 2006

Tradisjon tro er Havforskningsinstituttet sterkt representert på fiskerimessen i Trondheim 8. til 11. august. På vår stand, D-319, fokuserer vi på forskningsinnsatsen instituttet har i nord, og i den forbindelse har vi invitert ni russiske havforskere til å være med oss under messen. Havforskningsinstituttet er også medarrangør for den vitenskapelige konferansen som skal innlede Nor-Fishing.

Fredag 4. august går ”Johan Hjort” fra Bergen med kurs mot Trondheim der fartøyet skal ligge til kai ved Lille Skansen under messen. På vei nordover skal utenlandske journalister få dypere innsikt i forvaltning av ressursene i Barentshavet og hvilken rolle forskningen spiller for en god forvaltning. Fiskeridirektør Peter Gullestad og forskningsdirektør Ole Arve Misund skal forelese for journalistene, mens forsker Egil Ona skal gi innsikt i teknologien vi bruker.

Internasjonal møteplass

Under oppholdet i Trondheim skal ”Johan Hjort” huse en rekke aktiviteter. Her skal  det bl.a. være forskermøter, mottakelse og styremøte. Mellom kl 1230 og 1500 blir det også åpen båt tirsdag, onsdag og torsdag.

De russiske forskerne kommer til Trondheim for å diskutere forvaltning av nordøstarktisk torsk, fremtidig behov for forskning og for å besøke messen. Vi har satt av onsdagen til faglige diskusjoner om bord på ”Johan Hjort”, sier informasjonssjef Kari Østervold Toft. Torsdag formiddag vil det over 50 år lange samarbeidet mellom norske og russiske havforskere bli markert på Havforskningsinstituttets stand.

Onsdag morgen inviterer Havforskningsinstituttet, sammen med Fiskeriforskning og NIFES til pressefrokost. Også her er forskningssamarbeidet med Russland hovedtema for instituttets bidrag som Ole Arve Misund står for.

Fiskerimessen Nor-Fishing har vært arrangert siden 1960 og kan i år skilte med påmeldte fra 14 ulike nasjoner. Messen er en ledende internasjonal møteplass.

Teknologikonferansen

Nor-Fishing Technology Conference arrangeres for første gang 6. til 8. august, og er tenkt å bli et fast evenement i forkant av fiskerimessen. Konferansen er en anvendt vitenskapelig konferanse hvor formålet er å etablere et kunnskapsforum mellom forskere og næringsutøvere. Blant temaene er nye plattformer for fiskeriforskning, teknologiske forbedringer av fiskeredskaper og fangsthåndtering. Naturlig nok er Havforskningsinstituttet sterkt representert med foredrag, blant annet om merkeforsøk og klimaets betydning for fiskebestandene.

Teknologikonferansen er et samarbeid mellom NTNU, Havforskningsinstituttet, SINTEF Fiskeri og havbruk AS og Stiftelsen Nor-Fishing.

 

Les mer om