Hopp til hovedteksten
YQGJBXHRCOAJME.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Hvordan står det til under havflaten?

18.09.2003
Med fokus på det marine miljøet kan du lørdag 20. september bl.a få innblikk i hvordan skjell fungerer som miljødetektiver. Da går Forskningsdagene 2003 av stabelen på Zackariasbryggen. Fra kl 1200 til 1600 kan du besøke Havforskningsinstituttets forskningsstasjon på Zacken og lære om hvordan blåskjell kan avsløre miljøsyndere, hvordan kamskjell kan fortelle oss om klimaet for åtte tusen år siden og hva som egentlig er forskjellen på en oppdrettslaks og en villaks.

Forskningsdagene i Bergen åpner i år som i fjor fredage med skoledag. Dette er et lukket arrangement for påmeldte 6. og 9. klasser fra Bergensskolene. Lørdag er det åpent for alle og da går det slag i slag med spennende interaktive Forskningsstasjoner og miniforedrag.

Miljøforsker Hilde Elise Heldal, Havforskningsinstituttet, skal holde foredrag om Radioaktivt avfall - gift i vårt største matfat . Det skjer kl 1300 i Skibet (restauranten) i 2. etasje.

Skjellforsker Stein Mortensen, Havforskningsinstituttet, skal holde miniforedraget Fjæra som glemt spisskammers . Det skjer kl 1500 i Skibet (restauranten) i 2. etasje.

I år samarbeider Havforskningsinstituttet med Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).

Vel møtt til Zacken på lørdag!

Her kan du se programmet for Forskningsdagene i Bergen 2003

Mer informasjon om Forskningsdagene i Bergen.