NOT CACHED
Det sier havforskeren som er en av forfatterne bak andre del av FNs klimapanels hovedrapport.
Ny teknologi lar forskarar spora bevegelsane til fisk og andre dyr frå sekund til sekund.
Når temperaturene i sjøen blir høyere, vokser silden mindre. Det viser en unik tidsserie på norsk vårgytende sild.
Det er en nedgang på 59 prosent fra det endelige kvoterådet i 2021.
HI-forskerne fant resistens mot flere typer antibiotika i E. coli-bakterier fra kloakken i Bergen.
Havforskere har oppsummert kunnskap og erfaringer fra arbeidet med verneområder langs kysten.
– Fremdeles behov for mer kunnskap om leppefiskens biologi, sier forsker.
Forskere har funnet et sett med «supergener» i torsk som gjør at den raskt kan tilpasse seg endringer i miljøet.
Nasjonalt program for marine grunnkart har stor verdi.
Undersøker miljøeffektar av havvind.
Adferd og miljø påvirker hvordan genene kommer til uttrykk.
Mange steder i verden var det stikk motsatt, viser en ny studie.
Lange perioder med sterk vestavind har trolig ført «nomadeskjellene» på land.
Produksjonsområda for lakseoppdrett skal hindre spreiing av lakselus mellom kvart område.
Toktet skal dekke kysten fra Tromsø til Varanger.
Det haster med å få på plass en helhetlig forskningssatsning på miljøeffekter av vindkraft til havs.
Kor børstemarken kjem frå og korleis den lever har vore ei gåte.
Ny rapport frå ICES skisserer framtidsutsikter for oppdrettsnæringa mellom Møre og Vesterålen.
Ann-Lisbeth Agnalt vil bruka rolla til å hjelpa fram berekraftig matproduksjon.
Som samfunn forvaltar vi store ressursar. Tillit er kanskje den aller viktigaste.
HI-forskere søker deltakere til en ny studie om jod og tungmetaller.
Aukar risikoen for oksygenmangel og dårlege miljøforhold.
Verst på Vestlandet.
46 stykker har søkt på stillingen som kaptein på det nye kystforskningsfartøyet «Prinsesse Ingrid Alexandra».
Fartøyet skal gå langs kysten i nord.
Plantebaserte middagsprodukter inneholder omtrent like mye fett og proteiner som tilsvarende kjøttprodukter, men lavere andel av det mettede fettet vi bør spise mindre av.
Med riktige tilleggskrav kan ny teknologi bidra til å løyse oppdrettsnæringa sitt problem med lakselus og utslepp av slam.
Med flere hundre tonn kolmule per trålhal, kan det bli for mye fisk.
Dokken-tomt må være egnet til følsomme instrumenter.
Ny evaluering inneheld 15 punkt som på sikt kan gje forbetringar av systemet.