Gå til hovedinnhold

Her finner du oss under Arendalsuka og Nor-Fishing


arendalsuka n

Arendalsuka 2018 melder om 350 ulike programposter så langt, og ytterligere 300-400 er ventet å komme. Rundt 200 utstillere finnes i Politisk gate.

Fotograf: Arendalsuka

I august går både Arendalsuka og fiskerimessen Nor-Fishing av stabelen. Du kan møte representanter fra Havforskningsinstituttet under begge arrangementene.

Arendalsuka går fra 13. til 17. august. Nor-Fishing, som finner sted i Trondheim, begynner 21. august og avsluttes den 24. august.

Debatt om olje og kyst

Det begynner med debatt i DN-teltet i Arendal sentrum tirsdag 14. august. Da skal et panel ledet av politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim diskutere oljeleiting i sårbare områder. De øvrige deltakerne er Stefan Heggelund, stortingsrepresentant H og i Stortingets miljø- og energikomité, havforskningsdirektør Sissel Rogne, administrerende direktør Karl Eirik Schøtt-Pedersen, Norsk olje og gass og Une Bastholm, nasjonal talsperson MDG og i Stortingets miljø- og energikomité.

Kyst er tema i Arendal kultur og rådhus torsdag 16. august. Da spørres det hvordan havnasjonen Norge skal bli best på kyst. Her deltar fiskeriminister Per Sandberg, havforskningsdirektør Sissel Rogne, Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet, Terje Aasland, stortingsrepresentant (AP), Geir Ove Ystmark, administrerende direktør Sjømat Norge og Nils C. Stenseth, professor ved UiA og UiO. Debatten ledes av Terje Svabø.

Nytt torg for forskning og innovasjon

Er du opptatt av forskning og innovasjon for fiskeri- og sjømatnæringen, er Forskningstorget stedet å besøke på Fiskerimessen i Trondheim. Havforskningsinstituttet vil på årets Nor-Fishing-messe være samlet med Nofima, Sintef/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, FHF, Innovasjon Norge og Forskningsrådet rundt et felles forskningstorg i Hall T. Ingen ringere enn fiskeriminister Per Sandberg skal stå for åpningen av Forskningstorget på tirsdag 21. august – den første messedagen.

I løpet av messedagene vil det på torget mellom institusjonenes stands arrangeres felles miniseminarer for å belyse aktuelle temaer med forskningsbasert kunnskap. Seminarene tar for seg fangst- og fartøyteknologi, bestandsovervåking, havmiljø, bærekraft, bioøkonomi, foredlingsteknologi, sjømatmarked og kvalitet. 

Målet er at Forskningstorget skal være møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med de annonserte miniseminarene, og som et sted for mindre, mer uformelle møter.