Hopp til hovedteksten
The team

Siste dagbok fra FF Dr. Fridtjof Nansen

Selv gode ting tar slutt en gang, og nå er Myanmar-toktet med ”Dr. Fridtjof Nansen” over. Vi har vært på sjøen i seks uker, og det har vært et fantastisk tokt på mange måter. Vi har sett et utrolig biologisk mangfold av fisk med flotte farger og bemerkelsesverdige former.

les mer

5. dagbok: Tokt i rett tid

Dette er den femte rapporten fra "Dr. Fridtjof Nansen"-toktet i  Myanmar. Denne gangen er det den lokale toktlederen Mya Than Tun som gir en mer detaljert oversikt over fisket og fiskeriforvaltningen i landet.

les mer

4. dagbok fra Myanmar - mottakelse

Dette er den fjerde rapporten fra "Dr. Fridtjof Nansen"s undersøkelser i Myanmar. Etter tre uker på havet kom vi til Yangon for mannskapsskifte og for å delta i en mottakelse, organisert av FAOs representant i Myanmar. Denne ukens rapport er fra mottakelsen og forfatterne deler her sine erfaringer og tanker om bærekraftige fiskerier med oss. "Nansen" er nå godt i gang på andre etappe, og er på vei sørover langs kysten av Myanmar. 
les mer

3. dagbok: Soloppgang i Myanmar

Dette er den tredje dagboken fra toktet med Dr. Fridtjof Nansen i Myanmar. Vi er nå i sentrale deler av Delta-regionen. De to siste dagene har vi hatt storm, og en syklon passerte Andamanøya sør for oss. I dag skinner solen, og gårsdagens motgang er glemt. Denne ukes dagbok er skrevet av to av forskerne om bord, professor San Tha Tun, Myeik University, og dr. Htun Thein, Department of Fisheries, som arbeider med hhv. plankton og fiskeprøvetaking. Her deler de noen tanker om Myanmars nye muligheter.

les mer

2. dagbok: En drøm går i oppfyllelse

EAF-Nansenprosjektet er tilbake i Burma (nå Myanmar) etter 33 år. Her kan du lese dagbok nr. 2 fra det pågående toktet, skrevet av den lokale toktlederen, Mya Than Tun, som her deler sin drøm med oss.

les mer

Dr. Fridtjof Nansen i myanmarsk farvann

EAF-Nansenprosjektet er tilbake i Burma etter 33 år. Havforskningsinstituttet gjennomførte fire undersøkelser med gamle ”Dr. Fridtjof Nansen” i perioden 1979-1980 i samarbeid med burmesiske myndigheter og FAO. Partnerne er de samme nå, selv om landet Burma har skiftet navn til Myanmar.

les mer