Hopp til hovedteksten
aredning350.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Brannøvelse på "G.O. Sars"

Etter å ha tanket opp på fjorden utenfor Stanley på Falklandsøyene, var det tid for sikkerhetsøvelse. Brannalarmen gikk, og alle møtte ute på femte dekk, like bak broen. Der ble vi kommandert til å ta på overlevelsesdrakten og ta plass i livbåten.


afotografer350.jpg
I livbåten på G.O. Sars skal det være plass til 50 personer. Vi var bare 40, men likevel var det trangt og varmt å sitte i livbåten med overlevelsesdrakten på. Tanken på å tilbringe en dag eller to i denne farkosten er alt annet enn forlokkende. Men det var godt å få trent på å ta på seg overlevelsesdrakten. Her har vi nettopp sluppet ut av livbåten og får de siste instruksjoner om utstyr og oppførsel av kaptein Preben Vindenes. (Foto: Gunnleiv Midttveit)


atankebt350.jpg
Redningsøvelse ble holdt like etter at vi hadde lagt til langs siden av denne oljetankeren og bunkret. (Foto: Kjartan Mæstad)


astanley350.jpg
Her er litt av Stanley slik det så ut fra ”G.O. Sars” (Foto: Kjartan Mæstad)


ahval350.jpg
Litt lenger ute i fjorden var det hval å se ganske så nær båten. (Foto: Gunnleiv Midttveit)


akikkert150.jpg
Inne i fjorden var det større interesse i å få et glimt av disse jackass-pingvinene. Ikke så langt fra bebyggelsen hadde en liten koloni fast tilholdssted. Men det var ikke alle på toktet som kom så nær pingvinene som dette. (Foto: Gunnleiv Midttveit)


apingviner350.jpg
Som en del av redningsøvelsen ble mann over bord-båten (MOB-båten) satt på sjøen. Så fikk sju av oss være med på en tur rundt om i bukta. Turen gikk først innom pingvinkolonien, deretter til Stanley. (Foto: Gunnleiv Midttveit)


apoststanley350.jpg
- Har dere tenkt å komme i land?, spurte noen uniformer da vi var tre meter fra kaikanten i Stanley. – Ja, om det er mulig, var svaret. – Velkommen, dere kan bruke den andre flytebryggen, sa uniformene og låste opp porten. Det eneste de reagerte på, var at vi ikke ble mer enn ti minutter. Knapt nok tid til å ta noen bilder av de fargerike husene på øyen. (Foto: Kjartan Mæstad)


asars350.jpg
Men vi måtte tilbake til ”G.O. Sars”. Her ligger hun for anker i fjorden utenfor Stanley på Falklandsøyene. (Foto: Kjartan Mæstad)

/antarktis/__data/page/8115/kart900.jpg
G.O. Sars' posisjon klokken 12 GMT onsdag 9. januar 2008.

 

Tekst


Kommunikasjonsrådgiver

 

Les mer

om havområdet på temasidene om Antarktis.