Hopp til hovedteksten
blekksprut350.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Første testfangst under lupen

Mannskapet har rigget trålutstyr og foretatt en kort prøvetråling. Fangsten gav biologene anledning til å kikke nærmere på noe av artsmangfoldet i havet og teste ut rutinene for identifisering. De ulike artene skal også dokumenteres i form av bilder, og denne første prøvetrålingen gav anledning til å rigge opp fotoutstyr og luper og prøve dette ut også.

Her er noen av bildene vi tok:


phronima350.jpg
Dette er liten krabat av slekten Phronima, som er et krepsedyr. Noe norsk navn har den visstnok ikke, men utseendet skal etter sigende ha inspirert filmskapere da de skulle lage vesener fra fremmede kloder. Denne phronimaen lever inne i en salpe. Dette er en egen dyregruppe og ligner på en gjennomsiktig tønne. Phronimaen lever inne i salpen, spiser den tom til det bare er skallet igjen og legger egg i den. (Foto: Kjartan Mæstad)


bleksprutye-350.jpg
Øyet av blekkspruten øverst. Dette bildet er tatt gjennom lupe, mens det over er tatt med fotoapparat. (Foto: Lars Naustvoll)


krillye350.jpg
Øyet på en krill av arten Euphasia vallentini. Dette er den dominerende krillarten i omådet vi befinner oss i nå. Det var også denne krillarten som utgjorde mesteparten av fangsten i prøvehalet. Totalt skal det være seks krillarter i disse traktene, mens det er 85 kjente arter i hele verden. (Foto: Lars Naustvoll)


rekeoye350.jpg
Hodet av reke. Art er ikke identifisert. (Foto: Lars Naustvoll)

 

 

les mer

 


 

Les mer

om havområdet på temasidene om Antarktis.