Hopp til hovedteksten
Utbredelse havmus
Utskriftsvennlig versjon

Utbredelse

Fakta om havmus

Havmus  Chimaera monstrosa – Rabbit fish
Andre navn: Gullhå, hågylling, havkatt
Familie: Chimaeridae (havmuser)
Maks størrelse: 3 kg og 1,5 m inkludert den lange, piskformede halen
Leveområde: Nordøst-Atlanteren, nordøstlige Sentral-Atlanteren, vestlige Middelhavet
Hovedgyteområde: Ukjent
Gytetidspunkt: Havmusa har indre befruktning og legger egg i karakteristiske eggkapsler som deponeres på grunt vann om våren. Eggenes utviklingstid er anslått til 9–12 måneder, men er nok temperaturavhengig.
Føde: Reker, krabber, mindre krepsdyr, muslinger, slangestjerner og fisk
Særtrekk: Særegent, vakkert utseende med gullglinsende marmorert skinn og store grønne øyne. En kraftig hengslet ryggpigg foran første ryggfinne, store vingeaktige brystfinner.

Utbredelse

Klikk for stort bilde