Hopp til hovedteksten
Lab_3_AWPetersen372.jpg

smittelaboratoriet

Smittelaboratoriet

Våtlaboratoriene består av fire fysisk adskilte enheter (celler) med totalt 72 kar fra 0.150m3 til 1.50m3. Av disse er det desinfeksjon på avløpsvannet på 32 kar. I tillegg disponeres 4 basseng ute på 36.0m3.

les mer

Molekylærbiologisk laboratorium

Laboratoriet består av et fellesområde for generelt laboratoriearbeid.

les mer

Biologisk drift laboratorier

Våtlaboratoriene består av 5 fysisk adskilte sykdoms/smittelaboratorier og utekar, med totalt 75 kar fra 0.06m3 til 1.50m3. Av disse er det desinfeksjon på avløpsvannet på 44 kar. I tillegg disponeres 3 basseng ute på 36m3 og et basseng på 24m3. De fleste karene kan forsynes med både ferskvann og saltvann i temperaturområdet 2° C til 20° C. Det er også mulig å variere saltinnholdet fra 0 til 35 promille.

les mer

Laboratorier i Bergen

Laboratoriene i Bergen består av Kjemilaboratoriet og Molekylærbiologisk laboratorium som de to største enhetene. I tillegg har vi en del mindre laboratorier ; Benthoslab, Alderslab, Fysiologisk lab, Dyreplanktonlab og våtlåboratorier for Biologisk drift . Laboratoriearbeidet omfatter bl.a. analysering av miljøprøver, sykdoms- og genetikk studier, reproduksjonsbiologi, studier på lakselus, bunndyr og dyreplankton og alderslesing på fisk.