Hopp til hovedteksten
Lab_3_AWPetersen372.jpg

Smittelaboratoriet

Stasjon Bergen har ansvar for driften av seks forsøksfasiliteter. Fire av disse er godkjent som smittelaboratorier. I tillegg finnes det to andre fasiliteter hvor det foregår forskning på lakselus og oppfôring av fisk som skal videre i forsøk. Smittelaboratoriene består totalt av 60 kar fra 70–600 liter.

les mer

Molekylærbiologisk laboratorium

Molekylærbiologisk laboratorium tilhører Avdeling for teknisk infrastruktur, Stasjon Bergen. Vi holder til i Nordnesgaten 50, 1. et., i bygget som vender ut mot Nordnesparken. Den brede kompetansen ved laboratoriet representerer feltene histologi, bakteriologi, immunologi, genetikk og generell molekylærbiologi. 

les mer

Våtlaboratorier – biologisk drift

Instituttets våtlaboratorier består av fem fysisk adskilte sykdoms-/smittelaboratorier og utekar, med totalt 75 kar fra 0,06 m3 til 1,50 m3. Av disse er det desinfeksjon på avløpsvannet på 44 kar. I tillegg disponerer vi tre utebasseng på 36 m3 og ett basseng på 24 m3. De fleste karene kan forsynes med både ferskvann og saltvann i temperaturområdet 2° C til 20° C. Saltinnholdet kan varieres fra 0 til 35 promille.

les mer

Laboratorier i Bergen

Laboratoriene i Bergen består av Kjemilaboratoriet og Molekylærbiologisk laboratorium som de to største enhetene. I tillegg har vi en del mindre laboratorier ; Benthoslab, Alderslab, Fysiologisk lab, Dyreplanktonlab og våtlåboratorier for Biologisk drift . Laboratoriearbeidet omfatter bl.a. analysering av miljøprøver, sykdoms- og genetikk studier, reproduksjonsbiologi, studier på lakselus, bunndyr og dyreplankton og alderslesing på fisk.