Hopp til hovedteksten
G.O.Sars

Forskningsfartøyet G.O. Sars

G.O. Sars

"G.O. Sars" er oppkalt etter vår første havforsker, Georg Ossian Sars (1837–1927), og er Havforskningsinstituttets tredje fartøy med dette navnet.

les mer

Dr. Fridtjof Nansen

Den norske regjering besluttet i september 2012 å bevilge midler til bygging av et nytt forskningsfartøy. Fartøyet ble bygget ved verftet Astilleros Gondán i Spania etter design fra Skipsteknisk AS i Ålesund. Nye "Dr. Fridtjof Nansen" ankom Bergen i januar 2017 og ble døpt i Oslo i mars 2017 av statsminister Erna Solberg.

les mer

Forskningsfartøyet Johan Hjort

Johan Hjort

"Johan Hjort" er den fjerde i rekken av forskningsfartøy med dette navnet, og er oppkalt etter instituttets første direktør Johan Hjort (1869-1948).

les mer

Kristine Bonnevie

Den tidlegare "Dr. Fridtjof Nansen" har nå gjennomgått ei omfattende ombygging og oppgradering og har skifta navn til ”Kristine Bonnevie”

les mer

Forskningsfartøyet G.M. Dannevig

G.M. Dannevig

I 1985 ble FTFIs båt "Kystfangst" overført til Havforskningsinstituttet og stasjonert i Flødevigen. Den ble omdøpt til "G.M. Dannevig" til ære for grunnleggeren av Forskningsstasjonen Flødevigen, Gunder Mathiesen Dannevig (1841-1911).

les mer

Kronprins Haakon

Den norske regjeringen besluttet i oktober 2012 å bygge et nytt isgående fartøy. Skipet er bygget av det italienske verftskonsernet Fincantieri og ble sjøsatt i Italia i februar 2017. Den 2. januar 2018 ankom FF "Kronprins Haakon" Bergen.

les mer

Forskningsfartøyet "Hans Brattström"

Hans Brattström

"Hans Brattström" eies av Universitetet i Bergen og drives av Havforskningsinstituttet. Havforskningsinstituttet bruker fartøyet 200-230 fartøydager per år i fjordene langs vestlandskysten.

les mer