Hopp til hovedteksten
Fiskeriminister Per Sandberg
Fiskeriminister Per Sandberg fulgte nøye med under besøket sitt ved Havforskningsinstituttets avdeling i Tromsø.
Foto: Gunnar Sætra
Utskriftsvennlig versjon

– Nå har jeg lyst til å bli med på tokt

– Jeg er inne i en fase hvor jeg ønsker å vite mest mulig om det som skjer innenfor havforskning. Nå har jeg lyst til å være med på tokt, sa fiskeriminister Per Sandberg da han besøkte Havforskningsinstituttets avdeling i Tromsø.

Fiskeriminister Per Sandberg synes at Havforskningsinstituttet driver med spennende forskning, og han lytta oppmerksomt da en gruppe havforskere gikk gjennom noen av Havforskningsinstituttets viktigste arbeidsoppgaver. Ministeren fikk både høre om tradisjonell havforskning, forskning på konsekvenser av fiskeoppdrett, Mareano, snøkrabbas inntog i Barentshavet, klimaendringenes virkninger på fiskearter og mulighetene for å bruke såkalte bioaktive stoffer i havet til å utvikle medisin, helsekost og kjemikalier som kan brukes både i forskning og dagligliv.

– De skulle bare ha visst!

Sandberg sier ”noen” i det politiske og journalistiske miljøet i Oslo mente han ”måtte ta til takke” med posten som fiskeriminister.
– De skulle bare ha visst hvor spennende dette er, sa Sandberg da han oppsummerte inntrykkene sine. Og la til at han nok en gang hadde lært noe viktig.
– Dette er kunnskapsindustri på sitt beste, la han til.

Viktig samspill

Havforskningsdirektør Sissel Rogne la vekt på at samspillet mellom forskningsinstitusjonene og forvaltninga er viktig, og at Havforskningas oppgave er å levere kunnskap til forvaltninga som kan danne grunnlag for gode beslutninger.
– Jeg er enig dette, og jeg er svært opptatt av at vi skal få et godt samspill mellom politikk, forvaltning og forskning. Vi skal høste mest mulig ut av havet, men det må skje innenfor forsvarlige rammer, sa Sandberg.