Hopp til hovedteksten
Oppdrettsanlegg
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet
Utskriftsvennlig versjon

Oppdrett, tare og historie under Arendalsuka

Havforskningsinstituttet er også i år med på arrangørsiden under Arendalsuka, som starter i dag. Blant over 600 arrangementer finnes det i år tre som instituttet er med på å organisere. Her kan du se hvilke det er.

Debatt om den norske havbruksnæringen. 

 

Havbruksnæringen; kriterier for fremtidig vekst. 

Arrangør: Arendalsuka og Havforskningsinstituttet

Dag: Fredag 19. august kl.  09:00 - 12:00

Arrangementstype: Debatt

Sted: Arendal kino

 

Havforskningsinstituttet er ansvarlig for de faglige presentasjonene og Arendalsuka for paneldebatten. Vi diskuterer kunnskapsstatus og overvåkningsaktivitet. Innlegg fra forvaltning, oppdrettsnæring og villaks-interesser om utfordringer og muligheter for det foreslåtte trafikklyssystemet som indikator for å styre vekst i havbruksnæringen.

 

Norwegian Blue Forests Network arrangerer "Blue breakfast".

 

Arrangør: Havforskningsinstituttet, NIVA og Grid

Dag: Fredag 19. august kl. 07:45 - 08:45

Arrangementstype: Frokostmøte med vitenskapelige innlegg

Sted: Grid Arendal, Green room 

 

Nettverket er et samarbeid mellom Havforskningsinstituttet, GRID og NIVA, og det skal øke bevisstheten om de viktige blå skogene under havoverflaten. Korte foredrag og mat. 

 

Tareskog
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet

 

Historisk fotoutstilling og foredrag på Arendal bibliotek 

 

Lunsjforedrag: Mandag 15. august kl. 1230: Her tar Erlend Moksness oss med tilbake til oppstarten av forskningsstasjonen i Flødevigen i 1882. Han forteller om driften og livet de første årene ved bedriften som nå er en av Europas eldste i sitt slag. 

 

Fotoutstilling: For litt over ett år siden ble det funnet en skatt i Flødevigen. Da ble det funnet et kabinett lengst inne på et av lagrene på Havforskningsinstituttets stasjon ytterst på Hisøy. Kabinettet viste seg å inneholde over 500 bilder fra perioden mellom 1895 og 1945. Dermed har vi nå fått et unikt innblikk i havforskernes hverdag på den tiden. Fotoutstillinga med 25 bilder henger oppe hele Arendalsuka på Arendal bibliotek. Arrangør er Havforskningsinstituttet og Arendal bibliotek. Bildene henger på Scenen og det er fri entré.

 

Historisk bilde fra Flødevigen. To forskere tar vannprøver
Foto: Espen Bierud, Havforskningsinstituttet