Hopp til hovedteksten
Hummerteinen i Flødevigen
Utskriftsvennlig versjon

Sakte-TV fra hummerteina

Havforskningsinstituttet sender også i år direkte fra en hummerteine i Flødevigen ved Arendal. Hummerfisket startet 1.oktober og nå kan du følge med på om det kommer hummere i vår teine via et live-kamera.

Direktesending fra hummerteina:


Link for IPhone/IPad: http://54.194.255.33:1935/live/hummer.stream/playlist.m3u8…

Vi har rigget oss til med nattbelysning, slik at du kan følge med hele døgnet. Teina har også fått et tak av pleksiglass, slik at det blir lettere å se hva som foregår inni. Havforskningsinstituttet vil bruke opptakene for å lære mer om hvordan hummeren beveger seg inni, og eventuelt ut av teina. Vi satser på å sende i tre-fire uker fremover.

Fakta om europeisk hummer

Latinsk navn: Homarus gammarus
Familie: Nephropidae
Utbredelses-, gyte- og beiteområde: På stein- og grusbunn, der de kan lage huler med flere innganger. Vanligst fra 5−40 meters dyp. Langs kysten fra svenskegrensen til Trøndelag, og sporadisk i Nordland, bl.a. i Tysfjord.
Alder ved kjønnsmodning: 5−13 år.
Størrelse ved kjønnsmodning: 76−85 mm ryggskjold (22 til 25 cm totallengde). Minst ved Hvaler, gradvis større mot vest og nord.
Maksimal alder: Hanner 40 år, hunner 70 år (britisk studie).
Maksimal størrelse: Største eksemplar fanget veide 9,3 kg (1931, Wales). Fanges sjelden over 140 mm ryggskjoldlengde (38 cm totallengde).

Europeisk hummer