Hopp til hovedteksten
Deep Vision
Utskriftsvennlig versjon

Live video fra trål klokken 10.00 torsdag

OPPDATERT: I går streamet vi direkte fra testing av kamerasystemet Deep Vision. Basert på observasjonene i går er det nå gjort en del endringer. Når vi sender live klokken 10.00 i dag torsdag 5. mars (eller 09.30 om vi blir raskt ferdig), finner vi forhåpentligvis ut om endringene har hatt den ønskede virkning.

 


5. mars, 2015: Her vises video fra trålen. Om det er live sending, vil det være en "skarvert" blå ende til høyre på tidslinjen nederst i bildet. Når det ikke er direktesending, vises (eventuelle) tidligere opptak fra i dag. 

Videoen kan også ses på denne lenken

(Opptak fra gårsdagens sendig finnes lenger nede på denne siden)

Testoppsett med Deep Vision

Slik ser den kommersielle prototypen av Deep Vision ut. Nå er den koblet inn i trålen slik at all fisk som går inn i trålposen passerer gjennom fotoboksen og avbildes.

Kommersiell prototype
Foto: Deep Vision

Oppsett av trål med Deep Vision. Fokus er en glidefarkost som styres fra broen på båten og gir utvendige bilder slik at vi kankontrollere at Deep Vision er riktig montert og at fisken passerer ute problemer.

 

Dette ble publisert i går: (4.3. 2015):

 

 
G.O. Sars" befinner seg 15 mil nord av Sørøya i Finnmark. I ettermiddag skal vi teste hvor godt kamerasystemet Deep Vision fungerer. Går alt  etter planen, streamer vi video fra trålen fra klokken 15.30.
 
Mannskap og forskere på "G.O. Sars" er nå i full sving med å få unna det som må gjøres før trålen kan gå i sjøen igjen. Blir de raskere ferdig enn forventet, kan det være at vi starter sendingen tidligere enn antydet, eller senere om uforutsatte ting skulle skje. 
 
Deep Vision systemet består av et stereokamerasystem som kan lengdemåle og artsbestemme hva slags fisk som passerer gjennom forskningstrålen.  Vi har med den kommersielle prototypen av systemet som i første omgang kan brukes på forskningstokt til å øke presisjonen av fisketelling.
 
Dette er en av innovasjonene som utvikles i Senter for miljøvennlig fangst, CRISP, hvor selskapet Deep Vision er en av partnerne. 
 
For å overvåke trål og Deep Vision, setter vi ut glidefarkosten Fokus. Den er utstyrt med kamera og styres fra båten. Dermed kan den flyttes rundt og inspisere hele tråloppsettet.

Enkel plansje som viser tråloppsett finnes under videobildet.

 


Her vises video fra trålen. Om det er live sending, vil det være en "skarvert" blå ende til høyre på tidslinjen nederst i bildet. Når det ikke er direktesending, vises tidligere opptak fra i dag.

Video kan også ses i eget vindu

 

Testoppsett med Deep Vision

Slik ser den kommersielle prototypen av Deep Vision ut. Nå er den koblet inn i trålen slik at all fisk som går inn i trålposen passerer gjennom fotoboksen og avbildes.

 

For mer om Deep Vision.