Hopp til hovedteksten
Tore Nepstad
Tore Nepstad åpner IMBER-konferansen.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Åpnet internasjonal forskerkonferanse

Administrerende direktør Tore Nepstad ved Havforskningsinstituttet og rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen stod for den offisielle åpningen av en internasjonal forskerkonferanse om fremtidens hav i Bergen i dag.
Konferansen, som samler nesten 500 forskere fra 44 land, diskuterer fremtidens hav en hel uke. Den offisielle tittelen på konferansen er “Future Oceans – Research for marine sustainability: multiple stressors, drivers, challenges and solutions”. 
 
Konferansen omfatter et bredt spekter av emner knyttet til marin biogeokjemi og økosystemforskning, fra havforsuring til forvaltning av fiskeriene, og de menneskelige dimensjonene av globale endringer i havet.
 
Arrangør er Integrated Marine Biogeochemistry and Ecosystem Research (IMBER), verdens eneste rendyrkede forskningsprogram på hav og marine økosystemer. Siden 2012 har Havforskningsinstituttet vært vertskap for IMBERs internasjonale prosjektkontor.
 
Målet til IMBER å undersøke hvordan de store marine økosystemene takler global oppvarming, havforsuring og annen menneskeskapt påvirkning. 
 
Forskingsaktiviteten er finansiert av det internasjonale forskningsrådet SCOR (Scientific Committee on Oceanic Research) og IGBP (International Geosphere-Biosphere Programme).
Mer enn 3000 forskere fra hele verden birdar til de åtte hovedprosjektene i IMBER.