Hopp til hovedteksten
Jean-Marc Rives
Jean-Marc Rives, Frankrikes ambassadør til Norge.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Fransk ambassadørvisitt

Jean-Marc Rives, Frankrikes ambassadør til Norge, åpnet denne uken et fransk-norsk seminar som skal styrke de to landenes samarbeid om marine problemstillinger.

Seminaret som gikk over to dager fokuserte på bruk av biosensorer og fysiske sensorer i marine miljøer, samt bærekraftig høsting, sjømattrygghet og produksjonsteknologi.
 
Dette seminaret er en oppfølging av en bilateral avtale om forskningssamarbeid mellom forskningsdepartementene I Frankrike og Norge som ble signert i 2008. Partene møtes annen hvert år for å prioritere fagområder hvor det skal gjøres en spesiell innsats. På forrige møte ble det marine området prioritert. Fransk-norsk stiftelse fikk ansvar for å arrangere et seminar for å følge opp dette.
 
Begge landene deltar aktivt i JPI Ocean (A Joint Programming Initiative to meet the Grand Challenges regarding European Seas and Oceans.). Marin forskning er et viktig forskningsområde for begge land.
 
Arrangør var Fransk-norsk stiftelse, sammen med Havforskningsinstituttet, det internasjonale forskningsinstituttet i Stavanger, Pôle Mer, Institut Universitaire Européen de la Mer og den franske ambassaden i Oslo.