Hopp til hovedteksten
Tore Furevik
Tore Furevik tar over roret på Bjerknessenteret. Han er professor i oseanografi ved UiB og har i en årrekke vært senterets nestleder.
Utskriftsvennlig versjon

Lederskifte i Bjerknessenteret

Fra årsskiftet tar Tore Furevik over som direktør for Bjerknessenteret. Eystein Jansen som har ledet senteret siden etableringen i 2000, går av etter eget ønske.

Eystein Jansen vil fortsatt være tilknyttet Bjerknessenteret som forsker og rådgiver i forskningsstrategiske spørsmål, og vil også arbeide med utvikling av UiBs nye klimaforskningsstrategi.

Nestleder blir leder

– Eystein Jansen har gjort en fantastisk jobb med å bygge Bjerknessenteret opp til å bli Nordens suverent største og mest anerkjente naturvitenskapelige klimaforskningsmiljø, sier Tore Furevik, som nå tar over roret. Furevik er professor i oseanografi ved UiB og har i en årrekke vært senterets nestleder. Han har også de siste årene vært leder for Senter for klimadynamikk ved Bjerknessenteret, som er finansiert gjennom bevilgning fra Kunnskapsdepartementet og egeninnsats fra UiB. Han er også leder for den nasjonale forskerskolen i Klimadynamikk. Tore Furevik er særlig kjent for sine studier av varmetransporten i havet og vekselvirkningen mellom hav og atmosfære, og hvordan dette påvirker klimaet i nordområdene.

Firkløver fortsetter samarbeidet

De fire partnerne i Bjerknessenteret UiB, Uni Research, Havforskningsinstituttet og Nansensenteret vil fortsette samarbeidet, og er enige om en ny samarbeidsavtale om klimaforskningen. Samtidig blir organiseringen av senteret forenklet.
De fire direktørene for samarbeidspartnerne sender en unison takk til Eystein Jansen.

– Bjerknessenteret er et svært godt eksempel på vellykket forskningssamarbeid i Bergen, som vi vil være med på å utvikle videre, sier Tore Nepstad, direktør på Havforskningsinstituttet.

Les meir på Bjerknessenteret sine heimesider: