Hopp til hovedteksten
Karin_Boxaspen.jpg
Dr. Karin Kroon Boxaspen holder åpningsforedraget om bærekraftig akvakultur. Foto: EWOS
Utskriftsvennlig versjon

Verdens havforskere samles i Bergen

Bærekraftig havbruk og polarforskning blir hovedtema når mer enn 600 av verdens fremste marine forskere samles til ICES (Det internasjonale råd for havforskning) årlige vitenskapskonferanse i Bergen. Havforskningsinstituttet er vertskap for kolleger fra hele verden fra 17. til 21. september. Leder for instituttets akvakulturprogram, dr. Karin Kroon Boxaspen holder åpningsforedraget om bærekraftig akvakultur.

Havforskningsinstituttet er vertskap for kolleger fra hele verden fra 17. til 21. september og det er leder for instituttets akvakulturprogram, dr. Karin Kroon Boxaspen, som holder åpningsforedraget om bærekraftig akvakultur. Akvakultur er kanskje den matproduksjonssektoren som vokser raskest i verden i dag og i mange land er forskning på interaksjonen mellom akvakultur og miljø høgt på agendaen.

Det internasjonale råd for havforskning, ICES, er verdens største organisasjon for marin forskning og rådgiving. I tillegg til bærekraftig akvakultur og oseanografi og økologi i Arktis sett i lys av klimaendringene, blir det 18 temasesjoner som dekker alt fra effekter av fornybar energiproduksjon på livet i havet til sporbarhet av fisk og fiskeprodukt. Åpningssesjonen er åpen for journalister.

Åpningen er mandag 17. september kl. 1300 i Salem (gamle Turnhallen), Scandic Bergen City Hotell.