Hopp til hovedteksten
METAS-pris
Teknologidirektør Terje Torkelsen og administrerende direktør Olav Birkeland i METAS mottok prisen under en seremoni i Grieghallen denne uken. Fra venstre Tor Wilgohs Knutsen (Underwater Technology Foundation), Trond Olsen(NCE subsea), Terje Torkelsen(METAS), Olav Birkeland (MEATAS), Henning Nordgulen (Sparebanken Vest)
Foto: Ole Kristian Olsen/UTC
Utskriftsvennlig versjon

Pris for undervannsteknologi

Det har vært full fart for Marine Ecosystem Technologies AS (METAS) siden prosjektet startet opp i 2009 som et knoppskytingsprosjekt fra Havforskningsinstituttet. Denne uken ble selskapet kåret til Subsea Upcoming Company of the Year 2012. 


Prisen ble tildelt under en seremoni i Grieghallen i forbindelse med en stor undervannsteknologikonferanse i regi av The Underwater Technology Foundation.

-Vi er selvfølgelig kjempestolt over at vi har fått denne prisen. For oss er det både en stor ære, og ikke minst en bekreftelse på at vi er på riktig vei. Vi ser og på prisen som en annerkjennelse av at det arbeidet vi gjør er viktig, og har noe for seg, sier teknologidirektør i METAS Terje Torkelsen.

Oppdager lekkasjer

Selskapet jobber med å utvikle teknologi som kan oppdage lekkasjer fra Co2 deponier på havbunnen og varsle selv små lekkasjer fra undervannsinstallasjoner.

Honnør til Observasjonsmetodikk-gruppen

- Dette er og en honnør jeg vil dele med Faggruppen Observasjonsmetodikk på Havforskningsinstituttet, hvor mye av teknologien vi har videreutviklet har sin opprinnelse, påpeker Torkelsen.

Prisen består av et kunstverk, et diplom og 80 000,- kroner som kan brukes til utviklingsformål i bedriften. I tillegg kommer retten til å bruke ”Subsea Upcoming Company of the Year” i egenprofilering.
 

Om prisen:

Prisen Subsea Upcoming Company of the Year er etablert av NCE Subsea og Sparebanken Vest i samarbeid med Underwater Technology Foundation, CONNECT Vest og Bergen Teknologioverføring.

Prisen deles ut årlig. Vilkårene for å bli innstilt til prisen er at selskapet har produkter eller tjenester relatert til undervannsteknologi. En jury vurderer selskapene i forhold til medvirkning i læringsprosesser, økonomi, teknologi, marked og konkurranse, HMS, modenhet og nåværende og fremtidig forretningspotensial.