Hopp til hovedteksten
Elev1a1000.jpg
6. klassing på besøk ved  Havforskningsinstituttets stasjon i Parisvatnet i Øygarden.
Foto: Kjartan Mæstad
Utskriftsvennlig versjon

Forskningstorg i Bergen og Tromsø

Fredag 18. og lørdag 19. september er det klart for Forskningsdagene 2009 som markeres med forskningstorg i Bergen og Tromsø. I Bergen får besøkende på instituttets stasjon prøve å høste av en fiskebestand. I Tromsø kan de heldigste sikre seg plass på et kort forskningstokt som arrangeres under Researchers’ Night påfølgende helg.

 Tema for årets forskningsdager er bærekraft og evolusjon. I Bergen tar vi sikte på å demonstrere litt av hva som må til for å høste bærekraftig av en fiskebestand. De ivrigste kan fiske ut hele bestanden på kort tid, mens de som er tålmodige kan høste mye på slutten. Fangsten som deltakerne til slutt klarer å levere, kan veksles inn i noe som faller langt mer i smak enn plastfisken som benyttes i forsøket.

6. klassinger fra Øygarden kommer til Sentrum på fredag for å fortelle andre 6.klassinger om noe av det de lærte da besøkte instituttets forskningsstasjon på Nautnes i Øygarden like etter skolestart. 

Elev2a1000.jpg

6.klassinger på jakt etter kunnskap 

Foto: Kjartan Mæstad

Toktmuligheter i Tromsø

I Tromsø testes kunnskapen til dem som stikker innom på Havforskningsinstituttets stand. De heldigste og/eller dyktigste kan vinne plass på forskningsfartøyet ” Johan Ruud”. På kvelden 25.september drar nemlig ”Johan Ruud” på to korte forskningstokt med publikum og forskere om bord. Deltakerne får prøve forskningsfangst med ulike redskaper, lære hvordan dyr er tilpasset ulike områder i havet, og se hvordan dette forteller oss mer om livet under vann. Arrangementet er en del av det europeiske Researchers’ Night og er et samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Tromsø og Havforskningsinstituttet. 

 Mer om forskningstorget i Tromsø

Mer om forskningstorget i Bergen