Hopp til hovedteksten
ToreNepstad_Fylling-Jensen.jpg
Tore Nepstad og Øyvind Fylling-Jensen signerer avtalen som formaliserer samarbeidet mellom Nofima og Havforskningsinstituttet.
Foto: Marie Hauge
Utskriftsvennlig versjon

Marin forskning i verdensklasse

En samarbeidsavtale mellom Havforskningsinstituttet og Nofima styrker Norges posisjon som verdensledende innen marin forskning.

Avtalen formaliserer forskningssamarbeidet og klargjør rolledelingen mellom instituttene. Den ble underskrevet i Bergen i dag, og bærer bud om et mer slagkraftig marint forskningsmiljø. Administrerende direktør Tore Nepstad i Havforskningsinstituttet er optimistisk.

- Vi vil kunne arbeide fram langt større og komplekse problemstillinger som ivaretar både nærings- og forvaltningsinteresser. Dette får vi til ved å hente ut det beste fra de to forskningsmiljøene i de prosjekt hvor det er naturlig å samarbeide, sier han.

Øyvind Fylling-Jensen, konsernsjef i Nofima, er i tillegg opptatt av hva avtalen vil innebære for forskningen i Bergen.

- Et nært samarbeid med Havforskningsinstituttet er helt avgjørende for hva Nofima kan få til i Bergen. Vi har et lite, men svært kompetent og etterspurt miljø her, og kan sammen med Havforskningsinstituttet få til veldig spennende, næringsrettede prosjekt med Bergen som utgangspunkt, sier han.  Fylling-Jensen påpeker i tillegg samfunnsøkonomien i at man samarbeider.

- Vi er opptatt av at forvaltningen og næringslivet skal få mer forskning for hver krone, og at det samtidig skal være så ryddige forhold som mulig mellom den forskning som tjener det offentliges interesser og den forskning som tjener næringslivet. Dette samarbeidet legger til rette for akkurat det, sier Fylling-Jensen og Nepstad.
 

Kontaktpersoner

Tore Nepstad
993 28 602