Hopp til hovedteksten
Knølhval
Utskriftsvennlig versjon

Walløe blir president for Det europeiske vitenskapsakademiet

Lars Walløe er utnevnt som neste President for Det Europeiske Vitenskapsakademiet, Academia Europaea. Han tiltrer etter Akademiets 20. årskonferanse, 18.-20. september 2008. Walløe er regjeringens spesialrådgiver i sjøpattedyrspørsmål, og fra 1995 har han vært knyttet til Havforskningsinstituttet som Forskningssjef II fram til han ble medlem av instituttets styre i 2006. Han er professor i fysiologi ved Medisinsk Fakultet, Universitetet i Oslo.

Walloe_150.jpg

Walløe er regjeringens spesialrådgiver i sjøpattedyrspørsmål, og fra 1995 har han vært knyttet til Havforskningsinstituttet som Forskningssjef II fram til han ble medlem av instituttets styre i 2006.

Walløe er professor i fysiologi ved Medisinsk Fakultet, Universitetet i Oslo. Hans hovedfelt er sirkulasjonsfysiologi, og han er for tiden opptatt av cardiovaskulære kontrollmekanismer. Walløe har utviklet non-invasive teknikker basert på ultralyd og Doppler-effekt til slike studier. 

Walløe har en meget bred vitenskapelig bakgrunn, og har tidligere blant annet vært professor i anvendt statistikk og kybernetikk. Han har også publisert en av de mest benyttede lærebøkene i statistikk.

Foruten medisin og statistikk, omfatter hans publikasjoner temaer innen historie, demografi, biologi, miljøvitenskap, og ikke minst en rekke artikler om hval og hvalfangst.

Vi gratulerer med utnevnelsen som President i Academia Europaea!