Hopp til hovedteksten
Ulrikks.gif
Utskriftsvennlig versjon

Verdens største konferanse om marin akustikk

Data som samles inn med ekkolodd og sonarer er svært sentrale i arbeidet med å beregne fiskebestander. Denne uken samles 350 deltakere fra 44 land til konferanse i Bergen for å diskutere og lære mer om marin akustikk. SEAFACTS er verdens største konferanse på fagfeltet.

Foto over: I formiddag ble konferansen åpnet av statssekretær VIdar Ulriksen i Fiskeri- og kystdepartementet.
(Ingunn E. Bakketeig). 

Forkortelsen SEFACTS står for Symposium on the Ecosystem Approach with Fisheries Acoustics and Complementary Technologies og arrangeres i regi av Det internasjonale råd for havforskning, ICES.

- Denne konferansen er den viktigste arenaen for informasjonsutveksling for dem som jobber med fiskeriakustikk, også kalt marin akustikk, samt fysikere, biologer og økologer som interesserer seg for tema.  Her får det internasjonale miljøet en mulighet for faglig oppdatering på et fagfelt i rivende utvikling, sier Egil Ona, seniorforsker ved Havforskningsinstituttet og leder for styringsgruppen i SEAFACTS.

Dette er sjette gangen SEAFACTS arrangeres. Forrige gang var i 2002 Montpellier i Frankrike. Tidligere har konferansen gått av stabelen i Aberdeen i Skottland, Seattle i USA, mens de to første arrangementene ble holdt i Bergen i 1973 og 1982.

I formiddag ble konferansen åpnet av statssekretær VIdar Ulriksen i Fiskeri- og kystdepartementet og bergensordfører Gunnar Bakke.