Hopp til hovedteksten
Kystens-dag-logo_350.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Mandag 9. juni er Kystens dag

Fra fredag 6. til mandag 9. juni er det klart for en hyllest til kysten vår og alt den representerer av verdiskaping, kultur, tradisjon og livskraft. Det er fjerde gangen Kystens dag markeres, og i år som ved starten i 2005 er hovedarrangementet lagt til Oslo.

Indre Oslofjorden fiskerlag inviterer til Sjømatfestival på Rådhusbrygga fra fredag til mandag. På programmet står seminar om både marine oljer og fangst og om reiseliv på kysten. Naturlig nok står sjømat i alle fasonger på menyen, og det blir rikelig anledning til å smake på kjente og ukjente retter. Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen kommer på brygga lørdag formiddag. Hun skal dele ut Fyrtårnprisen til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats for kysten.

Havforskningsfartøyet ”G.M. Dannevig” kommer til Oslo søndag kveld og det blir mulig å ta en tur om bord i løpet av mandagen. Båten skal gå på miljøtokt i Oslofjorden fra tirsdag 10. juni.

Kystens dag blir også markert en rekke andre steder i landet, fra Varanger til Risør. Program for de enkelte arrangementene ligger på www.kystensdag.no.

 

Eksterne kontakt

Kontaktperson for
Sjømatfestivalen
i Oslo:
Dag Hagen Berg
mobil 909 73 539