Hopp til hovedteksten
350.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Invitasjon til pressereise

To norske forskningsfartøy kommer i havn i Cape Town 14. februar. ”G.O. Sars” kommer for å skifte personell midt i polarårstoktet i Sørishavet og ”Dr. Fridtjof Nansen” kommer fra lysingstokt i regi av forvaltningsorganisasjonen for Benguela-strømmen.

Norge har samarbeidet med land i det sørlige Afrika siden syttitallet, og ”Dr. Fridtjof Nansen” har hjemmehavn i Walvis Bay, Namibia. At den nå får selskap av ”G.O. Sars” som er på det første norske havforskningstoktet i Sørishavet, er en ”once in a lifetime”-hendelse. Vi vil benytte anledningen til å invitere norsk presse til å delta i den norske delegasjonen som tar i mot fartøyene når de klapper til kai i Cape Town.

I løpet av to dager blir det omvisning om bord i begge fartøyene, møter mellom norske og sør-afrikanske forskningsinstitusjoner og innblikk i resultatene av mer enn tretti års samarbeid og kunnskapsdeling mellom våre land. Denne reisen gir god innsikt i Norges store engasjement i Antarktis, samtidig med at den gir et innblikk i det norske bidraget til utvikling av marin forvaltning i det sørlige Afrika.

Etter 45 døgn i Sørishavet har ”G.O. Sars” med seg mye informasjon både om økosystemet i sør og ikke minst nye data om klima og ressurser. Film og billedmateriale fra toktet blir gjort tilgjengelig ved ankomst Cape Town. Underveis finnes toktrapporter på imr.no/antarktis.

Den norske delegasjonen har avreise fra Norge tirsdag 12. februar/onsdag 13. februar med retur lørdag 16. februar. Vi bruker hotell i havneområdet, like i nærheten av kaien hvor fartøyene ligger. Nødvendig transport i løpet av de to dagene ordner vi.

Vi har plass til maks. 6 journalister, etter "førstemann til mølla"-prinsippet. Interesserte kan ta kontakt med kommunikasjonsdirektør Kari Østervold Toft på tlf. 55 23 85 38 eller karitimr.no@ innen arbeidsdagens slutt torsdag 7. februar.