Hopp til hovedteksten
Nordsyssel_200.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Framme i isen

Seltelling: "Nordsyssel" er nå vel framme i isen, posisjon er 15.mars kl 0800 lokal tid 71º50’ N/18º47’ W. Overfarten gikk greit, og tirsdag morgen ble last og to personer (Dagfinn Larsen fra Forsvaret og kunstmaler Ørnulf Opdahl) satt i land på Jan Mayen.

Til iskanten kom vi i går morges, og den første rekognoseringen med helikopteret ble gjort i går formiddag. Det ble observert enkeltdyr av klappmyss, og vi er som planlagt litt i forkant av selve hovedkastingen. Nå håper vi at været skal bedre seg slik at vi kan gjøre nye rekognoseringsflyginger utpå dagen i dag. Akkurat nå er det kuling og snøbyger.

Vi har også et fly med oss, det er nå på Island (Akureyri), men planlegger rekognoseringsflyginger i de sørlige delene av Vesterisen i dag siden været er bedre der (dvs. sør for 70º00’ N) enn her nord akkurat nå.

Det er lite is i Vesterisen i år, så det blir spennende å se hva slags utslag det gir på klappmyssens kastemønster i rom og tid. Om bord i "Nordsyssel" hører vi på værmeldingen med stor spenning, og håper på noen fine værdager i de kommende to ukene siden det er en forutsetning for at undersøkelsen skal gi et tilfredsstillende resultat.

 

kontakt

Kommunikasjonsdirektør
Kari Østervoll Toft
tlf: 55 23 85 38

les mer

tidligere artikkel om seltelling