Hopp til hovedteksten
kystensdag200.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Kystens dag - en årlig festdag

Kystens dag 9. juni er den årlige festdagen for kysten. I år blir dagen markert med nærmere 30 arrangementer langs vår langstrakte kyst. Det blir åpne fyr en rekke steder, lekker tilberedt sjømat, spennende foredrag, båtturer, aktiviteter for barn og i Brønnøysund vil Fiskeri- og kystministeren kaste glans over arrangementet, med bl.a. utdeling av Fyrtårnprisen.

- Dagen skal sette positivt fokus på kysten og det som foregår der, det gjelder blant annet næringsvirksomhet, sjøtransport, havner, mat, forskning og forvaltning, sier prosjektleder for Kystens dag, Kari Østervold Toft.

Den 9. juni var dagen da det norske flagget for første gang ble heist på offentlige bygninger, skip og festninger langs kysten i et selvstendig Norge i 1905. - Derfor har vi valgt å legge Kystens dag til denne datoen, dessuten er det enda en fin anledning til å heise flagget, sier den forventningsfulle prosjektlederen fra Havforskningsinstituttet.

Markeringene av Kystens dag vil foregå på ulikt vis i forhold til hvor i landet en befinner seg. Dette skal være en dag for fest og glede og den vil bli markert med flaggheising kl 1000.

I Brønnøysund vil Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen overrekke Fyrtårnprisen til den eller de som har gjort en spesiell innsats for kysten.

Program for de ulike arrangementene finnes på www.kystensdag.no.