Hopp til hovedteksten
amerikansk_hummer2.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Amerikansk hummer i Hordaland

Amerikansk hummer i Hordaland Lokale fiskere i Raunefjordsområdet har de siste ukene levert tre hummere med ”annerledes” utseende og strikk rundt klørne til Havforskningsinstituttet. Instituttets DNA-analyser av de tre bekrefter at dette er amerikansk hummer.

 


områder for å få en oversikt over omfang og spredning av amerikansk hummer i området. En av de tre hummerne var en rognhummer, og dersom det er flere slike kan det føre til at vi får introdusert en ny art i dette området.

I dette tilfellet har informasjon fra lokale fiskere gitt forskerne viktig informasjon. Havforskningsinstituttet er svært interessert i å få informasjon fra alle som får uvanlige fisk eller skalldyr i sine fangster.

Les mer om amerikansk hummer:

Fiskeridirektoratet kommer med en egen pressemelding om saken.
 

 

Fakta om amerikansk hummer

Latinsk navn: Homarus americanus
Familie: Nephropidae
Naturlig utbredelse: Fra strandsonen til 700 meters dyp, langs den amerikanske og canadiske østkysten fra North Carolina i sør til New Foundland i nord.
Utbredelse i Norge: Sporadiske funn langs kysten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Særtrekk: DNA-identifisering er den eneste sikre metoden til å skille amerikansk hummer fra europeisk hummer med avvikende trekk                                                                                                                                                                      

Amerikansk hummer