Hopp til hovedteksten
provetaking_200.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Gøy premie - fin båt

Det var oppsummeringen fra vinnerne av Hvilken fisk sier hva-konkurransen da de fikk omvisning på verdens mest avanserte forskningsfartøy G.O. Sars denne uken. Sammen med spente og nysgjerrige foreldre fikk vinnerne to intensive timer med beskrivelser av tråling, utstyr, prøvetaking og funksjonaliteter, og selvfølgelig fikk de vite litt om livet om bord.

Av rundt hundre deltakere ble Ingrid Solberg (10 år) og Katarina Norheim (11 år) trukket ut som vinnere av konkurransen som Havforskningsinstituttet hadde i forbindelse med Forskningsdagene i september. Etter en nesten to timer lang omvisning på det flotte forskningsfartøyet, geleidet rundt av redersisjef Per Nieuwejaar, var de skjønt enige i at dette var bedre enn en t-skjorte i posten.

Jentene synes det var en veldig fin båt, men mente at de nok ikke kom til å bli havforskere når de ble stor. Hva de skulle bli var de ikke helt sikre på, men Ingrid (10) hadde litt lyst til å bli konditor. Så da var avslutningen på omvisningen med kaffe, saft og Napoleonskake helt perfekt!

De synes Forskningsdagene i år var et veldig  kjekt arrangement med mange morsomme aktiviteter. Ingrid hadde vært på Forskningsdagene i Bergen i fjor også og mente hun lærte mye av det. Spesielt spennende da var at hun fikk se fiskens ørestein som forteller hvor gammel den er. I år hadde hun lært at fisken også kunne snakke!

i-motorrommet_200.jpg

Rederisjef Per Nieuwejaar, Ingrid Solberg og Katarina Norheim  i motorrommet.

pa_broen.jpg

På broen.

miljohangaren.jpg

De beundrer de store kranene i miljøhangaren.