Hopp til hovedteksten
G.O.Sars4.jpg
Utskriftsvennlig versjon

G.O. Sars vises fram i Murmansk

Havforskningsfartøyet G.O. Sars er på vennskapsvisitt i Murmansk 11. mars. – Målet med turen er i første rekke å vise fram vårt nyeste fartøy i Russland. Samtidig får vi møte både våre kolleger i det russiske havforskningsinstituttet Pinro og representanter for myndigheter og militære i Murmansk, forteller forsker Harald Gjøsæter på telefon fra Murmansk like etter at skipet har lagt til kai.

Av Ingrid Dreyer

En større norsk-russisk fiskerimesse går av stabelen i Murmansk samtidig med G.O.Sars-besøket. G.O.Sars vil bli åpnet for puljer av besøkende, både havforskere fra PINRO, PINROs ledelse og en offisiell delegasjon med representanter blant annet fra Murmansk fylke, det russiske utenriksdepartementet, Nordflåten og grensestyrkene.

Fire forskere fra Havforskningsinstituttet er om bord, og med seg har de representanter fra Norges Fiskarlag, Forskningsrådet, Fiskebåtredernes forbund, Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening, Utenriksdepartementet og Fiskeridirektoratet.

Etter Murmansk går ferden tilbake til Kirkenes, der de norske havforskerne skal ha sitt årlige møte med kolleger i det russiske havforskningsinstituttet PINRO. Det vil da komme en større gruppe med fly fra Havforskningsinstituttet i Bergen.