Hopp til hovedteksten
Utskriftsvennlig versjon

Gabriella Bianchi - ny leder ved Fiskeriforskning u-land

21.03.2001
Gabriella Bianchi er tilsatt som ny leder av koordineringsenheten Fiskeriforskning u-land, som er en samordning mellom Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Den har som mål å utvikle system for en forskningsbasert fiskeriforvaltning i utviklingsland som Norge samarbeider med.

Gabriella Bianchi har det siste året ledet Nansenprogrammet, det største programmet i koordineringsenheten, som omfatter et samarbeid om fiskeriforskning og institusjonsbygging med 12 afrikanske land og er finansiert av NORAD.

Gabriella Bianchi (46) kommer opprinnelig fra Italia og har en mastergrad i biologi fra Universitetet i Roma i 1978. Hun tok dr. scient-graden i tropisk fiskeøkologi ved Universitetet i Bergen i 1992.

Bianchi har tidligere vært ansatt ved FAO, Roma. Hun har en rekke forskningsopphold i utviklingsland med oppgaver innen fiskeribiologi og kartlegging av fiskeressurser. Hun har vært ansatt som seniorforsker ved Havforskningsinstituttet siden 1992 med oppgaver som koordinator / prosjektleder for NORAD-finansierte prosjekter der målet er å styrke fiskeriforskning og utvikle institusjoner og fiskeriforvaltning i utviklingsland.

Kontaktpersoner
Gabriella Bianchi, tlf 55 23 85 77
Informasjonssjef Jo Høyer, tlf 55 23 85 21 - 95 11 92 16 (mob)