Hopp til hovedteksten
David_Cervantes_left_and_Mutchutshu_Tsanwani_right_.jpg
Utskriftsvennlig versjon

Møt Tsanwani, Cedras og Zacarias

Møt flere av de lokale forskerne som er om bord på dette toktet:

 

Mutshutshu Tsanwani

Mutshutshu Tsanwani er marin biogeokjemist ved Institutt for miljøspørsmål og også doktorand ved universitetet i Cape Town. Hovedinteressen hans er havforsuring og karbonatkjemi av sjøvann. Han håper at dataene som samles inn på dette toktet kan bidra til bedre forståelse av lokale og globale biogeokjemiske prosesser.

Mutshutshu målte pH og alkalinitet sammen med David Cervantes på østkysten av Sør-Afrika under toktet med Dr. Fridtjof Nansen fra 19. januar til 8. februar 2018.

Riaan Cedras

Dr. Riaan Cedras kommer fra University of Western Cape (UWC). Der tok han doktorgraden sin i marinbiologi i 2017 på kopepoder i Det vest-indiske hav, basert på undersøkelser om bord på Dr. Fridtjof Nansen i 2009. I dette arbeidet undersøkte han mønstre, på alle romlige skalaer fra meter til hundrevis av kilometer, noe som har forbedret vår forståelse av denne viktige koblingen i næringskjeden i regionen.
 
Riaan_Cedras.jpg
 

Lourenço Zacarias

Lourenço Zacarias er ansatt ved Instituto Nacional de Investigaçäo Pesqueira (Fiskeforskningsinstituttet i Mosambik) og har fullført sin MSc i molekylærbiologi ved Universitetet i KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Han føler seg privilegert som får være om bord på Dr. Fridtjof Nansen og delta på de sydafrikanske østkyst- undersøkelsene (ben 1.1.). I samarbeidet med ulike forskere om bord har han forbedret kunnskapen sin om fisk og krepsdyrbiologi. Han er en del av fiskelab-en og er spesielt glad for å være om bord med sin MSc-veileder, professor Johan Groeneveld fra Oceanographic Research Institute. Snart kommer også hans mozambikanske kolleger i Maputo om bord for Pemba-undersøkelsene (ben .2.). Lourenços ambisjoner er å fullføre doktorgraden i molekylærbiologi, med vekt på populasjonsgenetikk, og han håper at samspillet om bord vil hjelpe ham med prosjektideer.
 
Lourenco_Mucambe_Johan_Groeneveld_and_Osvaldo_Filipe.jpg
 
 
Oversatt av Ingunn E. Bakketeig